Contact & FAQ

RT-praktijk Oud-Alblas

Koningin Wilhelminalaan 35

2969 AN Oud-Alblas


T 06-12084891

E rtpraktijkoudalblas@gmail.com

I www.rtpraktijkoudalblas.nl

Contactgegevens

 

 

Koningin Wilhelminalaan 35

2969 AN Oud-Alblas06-12084891rtpraktijkoudalblas@gmail.com

Vul het formulier in


Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen middels onderstaand formulier. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.

 
 
 
 
 

Veel gestelde vragen

01. Hoe kan ik mijn afspraak afzeggen of verzetten?

U kunt uiterlijk 24 uur van tevoren een berichtje sturen via rtpraktijkoudalblas@gmail.com. U kunt ook bellen of appen naar 06-12084891.

Wanneer u dit niet op tijd doorgeeft, wordt de behandeling in rekening gebracht.

Indien de afspraak door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte, niet door kan gaan, proberen beide partijen gezamenlijk een nieuwe datum af te spreken.

02. Hoe lang duurt een behandeling ongeveer?

De duur van de behandeling is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de ernst van het leerprobleem en de mogelijkheden van de leerling. 

In overleg wordt gekeken of er sessies van 30 minuten of van 45 minuten gepland worden en hoeveel keer per week deze sessies plaatsvnden.

Een behandelingsplan wordt opgesteld voor een periode van 6-8 weken. Indien nodig kan dit traject verlengd worden.

03.Wat is het verschil tussen bijles en Remedial Teaching?

Het grootste verschil is de inhoud van de begeleiding, Bijles gaat uit van de leerstof die op dat moment op school aan bod is en is vooral gericht op de inhoud van het vak, dus gerichte kennis. Dit is meestal gericht op middelbare scholieren. Bij Remedial Teaching wordt echter gericht gekeken naar het niveau van het kind en naar wat het kind nodig heeft om verder te komen. Doordat dit het startpunt is van de begeleiding, kan het voorkomen dat de Remedial Teacher andere stof behandelt dan op dat moment op school behandeld wordt. Bovendien kan het ook gebeuren dat de Remedial Teacher zich niet richt op wat het kind moet leren, maar op hóe hij dit het beste leert. Het gaat bij Remedial teaching dus niet alleen om de inhoud van het vak, maar ook om de manier waarop een kind zich die eigen maakt. De Remedial Teacher is opgeleid in het geven van begeleiding aan kinderen met leer- en gedragsproblemen op verschillende vakgebieden. Tijdens die opleiding is ook gericht aandacht voor de begeleiding van kinderen met diverse leer- en gedragsstoornissen, zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD en autisme.

04.Wat is het verschil tussen bijles en Huiswerkbegeleiding?

Soms heeft een leerling problemen met één, of hooguit twee vakken, maar gaan de andere vakken eigenlijk best goed. In dat geval werkt bijles het best: de stof wordt dan nog eens uitgelegd, maar op het eigen tempo. En soms nét even op een andere manier. Vervolgens worden sámen enkele opgaven gemaakt, op dat moment al helemaal aansluitend op wat de docent inschat dat de leerling kan. En bij de moeilijkste opgaven wordt de leerling, indien nodig, met wat hintvragen op weg geholpen. Normaal gesproken volstaat eigenlijk altijd een uur of anderhalf bijles per week. Moet er ook een achterstand worden weggewerkt, dan is een wat intensiever traject noodzakelijk.

Huiswerkbegeleiding, ook wel studiebegeleiding of studiecoaching genoemd, is een meer algemene vorm van begeleiding. In plaats van inhoudelijk op een vak in te gaan, wordt de manier van leren begeleid. Er moet regelmaat en structuur in het leren komen. Dit begint vaak met een adequate studieplanning, maar ook de manier waarop gestudeerd wordt verdient aandacht. Deze vorm past bij leerlingen met opstartproblemen, of die moeite hebben met het plannen van huiswerk. Ook leerlingen die wél hard maar werken, maar toch nog laag scoren kan ik helpen. Het doel van begeleiding is samen met leerlingen gaan ontdekken hoe zij goed en effectief leren. 

05. Wist u dat....

RT-praktijk Oud-Alblas ook hulp en Remedial Teaching biedt in Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Gorinchem, Dordrecht en Rotterdam? Ik heb een eigen praktijkruimte, maar er is ook de mogelijkheid om bij u thuis hulp te bieden of op de school van uw kind. Informeer gerust naar de mogelijkheden!