Over mij

Over mij

Ik ben Saskia Roodbol - van den Oever. Samen met mijn man en kinderen woon ik al jaren met veel plezier in Oud-Alblas.

"Lezen is dromen...

     met open ogen"

Mijn achtergrond

Ik wist al van jongs af aan dat ik juf wilde worden. Nadat ik mijn VWO-diploma heb gehaald ben ik naar de Ichthus Pabo in Rotterdam gegaan. Daar groeide mijn interesse voor de leerlingenzorg. Ik ben in 2000 gaan werken op een basisschool in Rotterdam-Zuid, waar ik 18 jaar lang met veel plezier heb gewerkt. Ik heb eerst 5 jaar voor de klas gestaan, daarna ben ik Intern Begeleider geworden, waarbij ik verantwoordelijk was voor de begeleiding van de zorgleerlingen. In 2017 heb ik een Master SEN opleiding cum laude afgerond en sindsdien ben ik taal- en leesspecialist. Sinds 01-08-2018 heb ik mijn eigen RT-praktijk in Oud-Alblas.

Waarom Remedial Teaching?

In mijn werk heb ik altijd het belang van de kinderen op de eerste plaats staan. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school kunnen gaan en spelenderwijs de wereld kunnen ontdekken. Bij sommige kinderen gaat dit vanzelf, maar anderen hebben extra hulp nodig. Wanneer je als kind leerproblemen ervaart, kun je onzeker worden en het plezier in school kwijtraken.Ondanks je enorme inzet, lukt het tóch maar niet om het lezen, die sommen, of die spellingregels onder de knie te krijgen. Ook voor ouders kan het moeilijk zijn om te zien dat je kind niet meekomt in de groep of ongelukkig is.  Binnen mijn RT-praktijk vind ik het daarom belangrijk om goed te luisteren naar het kind en de ouders. Een goede samenwerking is onontbeerlijk om tot goede resultaten te komen. Ook de rol van de school wordt hierin meegenomen: binnen Passend Onderwijs hebben scholen de plicht om iedere leerling te ondersteunen bij zijn/haar specifieke onderwijsbehoeften. Samen kunnen we kijken naar wat al wél goed gaat en hoe ik op een passende manier uw kind kan helpen.

Om als professioneel Remedial Teacher vakkundige hulp te kunnen bieden aan leerlingen, heb ik mijzelf aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers: de LBRT.

Op zoek naar leerhulp voor uw kind?